İnstagram Hikayesinde Kişi Etiketleri

İnstagram uygulaması içerisinde yer alan hikaye alanında yapılan kişi etiketleri başka kullanıcılar tarafından nasıl gözüküyor merak edilen konular arasında. İlk olarak kullanıcıların ismini instagramın hikaye alanı içerisinden etiketleyebilirsiniz. Bu etiketlerde ilk olarak nasıl yapabileceğinizi bilmeniz gerekecektir.

İnstagram Hikayesinde Kişi Nasıl Etiketlenir?

Kullanıcılar hikaye alanını açtıktan sonra çektikleri fotoğrafların üzerine Aa yazan kısımdan @ sembolünü koymaları gerekecektir. Ardından kişi isminin kullanıcı isimlerini sembolden sonra yazarak kullanıcıları etiketleyebilirsiniz. Hikaye alanı içerisinde ilk olarak etiketler üzerinden kişinin kullanıcı adresini açabilirsiniz. Bu adres üzerinden de kullanıcıların profillerine erişim sağlayabilirsiniz. Kullanıcı profilleri hikaye alanları üzerinden bu nedenle bulunabilir.

Kişi Etiketleri Profillerde Yer Alıyor mu?

Herhangi bir kişi sizi instagram içerisinden hikaye alanında etiketlemiş ise bu etiketleri kendi profiliniz üzerinde göremezsiniz. Başka bir kişinin sizi etiketlemesi kendi profiliniz üzerinde bu görüntünün yer almasına neden olmaz. Sizin için yapılan etiketler sadece etiketi yapan kişinin profil alanı içerisinde gözlenebilir. Bu nedenle sizin için yapılan etiketler etiketi yapan kişilerin arkadaşları tarafından görüntülenir. Kullanıcılar içerisine bu etiket bildirimleri ise mesaj yolu ile birlikte gönderilir.

Sizin İçin Yapılan Etiketlerden Haberdar Olun

İnstagram içerisinde yer alan hikaye alanında sizin kullanıcı adınıza göre bir etiket yapılmış ise bu etiketi bildirim ile birlikte alabilirsiniz. Kullanıcılara kendi adına etiket yapıldığı zaman bildirim gönderiliyor. Bu bildirimler sayesinde kullanıcılar instagram içerisinde isimlerinin hikaye alanında yer aldığını görebilirsiniz. Kullanıcılar bu bildirimleri uygulama içerisinden ayarlayabilir. İnstagram içerisinde yer alan ayarlara tıklamanız ile birlikte bildirimler sekmesinden bildirim alıp alamayacağınızı ayarlayabilirsiniz. Kullanıcılar bu alan içerisinden etiket üzerinden bildirim alıp alamayacaklarını belirleyebilirler.

İnstagram Bildirimlerini de Kontrol Edin

İnstagram uygulaması içerisinde yer alan bildirimler de diğer ayarları da düzenleyebilirsiniz. Bu alan içerisinden hikaye etiketleri ile birlikte diğer etiketleri de bildirim ayarları üzerinden düzenleyebilirsiniz. Kullanıcıların dikkat edecekleri bu özellik ile birlikte ana ekrana getirilecek olan bildirim sesleri ve görüntüler de farklılık gösteriyor. Bu nedenle uygulama içerisinden bildirim ayarlarınızı kontrol ederek instagram ile iletişiminizi farklı bir boyut üzerinden devam ettirebilirsiniz.

Hikaye Kişi Etiketleri Erişimleri

İnstagram uygulaması içerisinde yer alan hikaye alanında sizin adınıza bir etiketleme yer alıyor ise bu etiketleme ile birlikte kullanıcılar kişilerin kullanıcı profillerine nasıl ulaşabilir merak edebilirsiniz. Bu alanda da ilk olarak kişi ismi yer alan kullanıcının adı üzerine tıklamanız gerekiyor. Bu sayede direk olarak kullanıcı profilleri açılmıyor. İlk olarak küçük bir alan içerisinde kullanıcı profili gözüküyor. Eğer bu profil üzerine geçiş yapmak istiyor iseniz bu açılan küçük sekme üzerine tıklamanız gerekecektir. Bu sayede kullanıcılar etiketli alan üzerinde yer alan kullanıcı profillerine geçiş yapabilirler. Etiket üzerinden geçiş yapılan kişi profilleri içinse kişilere herhangi bir bildirim gitmiyor. Bu nedenle rahatlıkla etiketler üzerinden kişi profillerine geçiş yapabilirsiniz.

Kişi Etiketleri Engellenir mi?

Hikaye alanı içerisinde eğer bir arkadaşınız tarafından etiketlenmiş iseniz bu etiketi fotoğraf üzerinden kaldıramazsınız. Bu nedenle etiketiniz eklenen görsel üzerinden kalmak zorunda. Sizin bu etiketi kaldırma imkanınız yok iken etiketi yapan kişi de etiketi kaldıramıyor. Bunun için etiketi yapan kişinin görüntüyü silmesi gerekli. Bunun dışında hikaye alanı içerisinde yer alan etiketler sonrasından kaldırılamıyor. Kullanıcılar hikaye alanı üzerinde yapılan etiketler ile birlikte diğer alanlarda da değişiklik yapamıyorlar. Bu nedenle bu alan içerisinde yaptığınız ayarlar hikaye ayarlarını onaylamanız ve göndermeniz ile birlikte sonlanıyor.

[Toplam:0    Ortalama:0/5]

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir