Takipçiler Nasıl Engellenir?

Günlük hayatta iletişim kuracağınız insanları kendiniz seçebilirsiniz. Sohbetinden memnunsanız ve o insan size samimi geliyorsa ilişki kurmaya devam edersiniz. Ama eğer olumsuz yanlarını görüyorsanız da selamı sabahı kesersiniz ve o insanı hayatınızdan engellemiş olursunuz. Aslında hayatın içinde olan bu durum sosyal medyada da aynı şekilde karşımıza çıkıyor. İstediğimiz insanları takip edip paylaşımlarını görüyoruz. Eğer hoşumuza gidiyorsa arkadaşlık kuruyor veya sohbet edebiliyoruz. Beğenmediğimiz kişileri de takip etmiyoruz veya siliyoruz. Peki eğer görmek istemediğiniz kişi sizi de görsün istemiyorsanız? O zaman bu kişileri takip edenler listenizden çıkarmanız gerekiyor demektir.

Gizli Hesap Seçeneği

Sosyal medya platformlarında yaptığınız paylaşımların başka birisi tarafından görülmesini istemediğiniz de profil hesabınızı gizli olarak kullanabilirsiniz. Bu şekilde hesabınız size özel olur ve sizi takip etmeyen kişiler ancak sizin onayınızla paylaşımlarınıza ulaşabilir. Bu şekilde önce kullandığınız sosyal medya hesabı üzerinden size takip istekleri gönderilecektir. Gelen istek doğrultusunda kişiye bakıp ona göre karar verebilirsiniz. Eğer profilinizi görmesini istemediğiniz biri ise takip isteğini reddetmeniz yeterlidir. Reddettikten sonra o kişi sizin profilinizde paylaştığınız öğeleri göremeyecektir.

Paylaşıma Özel Gizlilik

Profilinizde yaptığınız her paylaşımı herkes görmek zorunda değil. Paylaşacağınız bir gönderiyi yayınlamadan önce sadece görmesini istediğiniz kişilerin görebileceği bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Bir gönderi paylaşırken genelde herkese açık olarak paylaşılır. Siz özel bir ayar yapmadığınız sürece paylaştığınız içerikler sizi takip eden herkes tarafından görülebilir. Ama bir gönderiyi paylaşmadan önce ayarlar kısmından herkese açık seçeneğini değiştirebilirsiniz. Örneğin sadece iş arkadaşlarım veya sadece aile üyelerim şeklinde paylaşım yapabilirsiniz. Tabi bunun için öncelikle hesabınızda bulunan kişileri kategorilere ayırmalısınız. Yakınlık durumunuza göre kendinize bazı gruplar oluşturabilirsiniz. Ayrıca sadece gruplar üzerinden değil belirli kişiler üzerinden de kısıtlama koyabilirsiniz. Bu paylaşımı sadece annem görsün veya Mehmet hariç herkes görsün şeklinde özel ayarlar da kullanabilirsiniz. Bu yönetme özelliği ile hangi paylaşımlarınızı kimler tarafından görüleceğiniz de belirlemiş olusunuz.

Açık Profillerde Takipçileri Engelleme

Sosyal medya hesaplarınızın herkese açık şekilde kullanılmasını istiyorsanız ve sizi takip edecek kişileri de kontrol etmek istiyorsanız bunu sadece o kişiye özel engelleme seçeneğini kullanarak yapabilirsiniz. Takip etmesini istemediğiniz kişinin profiline girerek kişiyi engelle sekmesi üzerinden sizin paylaştığınız gönderileri görmemesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemi yaptığınız anda sadece paylaşımlarınız değil sizin hesabınızda o kişi tarafından görünmez hale gelecektir. Yani engellediğiniz kullanıcı için siz artık o sosyal medya platformunda yoksunuz demektir. Bu işlemi yaptığınızda karşınızdaki kişi sizi arama yapsa bile bulamaz. Ve bunun sonucunda da tekrar takibe alamaz. Ayrıca bir takipçiyi bu şekilde engellediğinizde karşı tarafa engellemenizle alakalı herhangi bir bildirim yapılmaz. Yani engellenen kullanıcı anca sizin gönderilerinize ve hesabınıza ulaşamadığını anlarsa bu durumu fark etmiş olur.

Engellenen Kişileri Yönetin

Sosyal medya hesapları sizin engellediğiniz kullanıcıları da bir liste halinde saklı tutar. Hesabınıza girdiğinizde kişiler ile ilgili ayarlar sekmesinden engellenen kullanıcılar başlığı altında kimleri engellediğinizi görebilirsiniz. Bu sayede eğer engellemeyi kaldırmaya karar verirseniz de o kişiyi tekrar takipçi listenize ekleme imkanı bulursunuz. Üzerindeki engellemeyi kaldırmak istediğiniz kullanıcının profiline gelerek engellemeyi kaldır butonuna tıkladığınızda o kullanıcı için sizin hesabınız yeniden aktif hale gelmiş olur. Fakat engellerken herhangi bir bildirim yapılmadığı gibi bu engelleme kalktığında da o kişiye engellemeniz kalktı şeklinde bir haber verilmez. Sadece daha önce ulaşamadığı profilinizi ve paylaşımlarınızı yeniden görmeye başlamış olur.

[Toplam:1    Ortalama:5/5]

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir